Centrale cu peleti

Arzatoare peleti seria GP

1
Arzatorul pentru peleti ERATO GP, poate utiliza peleti din lemn cu diametrul de 6 – 8 si se poate monta pe cazane destinate functionarii cu combustibil solid.
Prin arderea pelletilor se obtine energie termica care este trimisa direct catre schimbatorul de caldura al centralei termice
A treia generatie de arzatoare GP cu design exterior actualizat si o clapeta externa pentru controlul debitului de aer
Avantaje:
- controlul debitului de aer;
- reglarea capacitatii termice cu ajutorul potentiometru extern;
- functia de modulare
- permite functionarea optima si concentratii scazute de poluanti din gazele de ardere in timpul functionarii arzatorului;
- sistemul de semnalizare pentru curatarea arzatorului;
- design nou al capacelor cu optiunea de a alege culoarea acestora.
A patra generatie de arzatoare GP cu modul electronic de control
Avantaje:
- modul modern si multifunctional de control cu microprocesor, produs in Suedia, permitând functionarea precisa si controlul proceselor de ardere;
- testare automata a tuturor functiilor sistemului;
- cinci trepte fixe de capacitate termica cu acces usor de utilizat;
- modulare automata
- reglarea debitului de aer in functie de capacitatea termica a arzatorului;
- auto-reglarea sistemului, in functie de capacitatea de incarcare a combustibilului, de valoarea calorica a acestuia
- optiunea de a salva setarile curente si de resetare pentru a reveni la setarile implicite din fabrica;
- parola pentru a permite diferite niveluri de acces – unul pentru utilizatorul final si un altul pentru inginerul de service;
- optiunea de a opera cu senzor de temperatura (un senzor de temperatura pentru agentul termic si un termostat de camera).
tabel

 

Cazane pe peleti MARIO

345
Cazanele din seria MARIO sunt proiectate pentru incalzirea cladirilor mici precum si pentru prepararea apei calde menajere. Combustibilul utilizat poate fi: pelete din lemn cu diametrul de 6 – 8 mm, precum si samburi uscati de cires.
Avantaje:
- kit complet compus din: cazan (centrala) Dakon Era 25 kW –Cehia, arzator petru pelleti GP -ERATO Bulgaria; snec pentru dozarea pelletilor ERATO-Bulgaria, buncar din PFL (placi fibro-lemnoase) pentru 80 kg pelleti ERATO;
- design compact si simplificat, care permite operarea dinamica, instalarea si intretinerea usoara;
- modulul de control compact;
- pret atractiv si costuri de exploatare reduse;
- fiabilitate si eficienta ridicata;
- emisii reduse de noxe;
- sisteme integrate de siguranta;
- functionare cu zgomot redus;
- acopera cele mai stricte cerinte ale standardelor europene pentru acest tip de cazane;
- cazanele sunt produse in doua versiuni – pentru instalarea arzatorului de peleti pe partea dreapta sau pe partea stanga.

tabel1

 

PELLETHERM V.2

7
Cazanele d in seria Pelletherm sunt proiectate pentru incalzirea cladiri lor, comerciale si rezidentiale, mici si mijlocii. O fera posibilitatea de a utiliza peleti de 6 – 14 m m (indiferent de calitatea acestora), precum si coji de nuci. Se poate combina cu un boiler pentru producere acm.
Cazanele functione aza in mod automat si au o eficienta si fiabilitate ridicata;
Avantaje:
- nu impun o anumita calitate la combustibilul utilizat;
- aprindere automata;
- sistem automat de alimentare a combustibilului.
- complet automatizat
– permite folosirea termostatelor de camera, ceea ce permite un maxim de confort termic si reducerea consumului de combustibil. Interfata automatizarii permite o reglare facila utilizatorului final;
- sistem automat de curatare a cenusii;
- rezervor (buncar) de combustibil cu capacitatea de 150l (100 kg);
- sistem de curatare a schimbatorului de caldura;
- modulul de control este protejat prin parola, permite accesul limitat la setarea parametrilor de functionare de utilizatorul final si tehnicianul de service;
- fiabilitate si eficienta ridicata;
- emisii reduse de noxe.

 

PELLETHERM 30 V.2 BIO

8-1
Pastreaza conceptul si avantajele cazanului Pelletherm 30 V.2. Pelletherm 30 v.2 – BIO utilizeaza combustibili din biomasa, ca peletii, coji de nuci si samburi uscati de cires. Trecerea de la un tip de carburant la altul se face rapid, de catre utilizator, prin setarea catorva parametri.

tabel3

 

PELLETHERM V.5 /GENERATO

9
Generatorul de aer cald cu peleti Pelletherm V.5/Generato este destinat pentru incalzirea cladiriilor, spatiilor comerciale, halelor de productie, serelor, depozitelor, atelierelor. Din punct de vedere functional aerul este absorbit de ventilator, este trecut prin schimbatorul generatorului unde preia caldura produsa prin arderea combustibilului si este refulat prin racodul de refulare in spatiul de incalzire.
Avantaje:
- nu impun o anumita calitate la combustibilul utilizat;
- aprindere automata;
- sistem automat de alimentare a combustibilului.
- complet automatizat – permite folosirea termostatelor de camera, ceea ce permite un maxim de confort termic si reducerea consumului de combustibil. Interfata automatizarii permite o reglare facila utilizatorului final;
- sistem automat de curatare a cenusii;
- rezervor (buncar) de combustibil cu capacitatea de 150 l (100 kg);
- fiabilitate si eficienta ridicata;
- emisii reduse de noxe.
- incalzirea rapida a aerului;
- nu exista riscul de inghet al instalatiei de incalzire.

PELLETHERM V.5 /GENERATO BIO

8-1
Pastreaza conceptul si avantajele cazanului Pelletherm V. 5. Pelletherm 30 v.2 – BIO utilizeaza combustibili din biomasa, ca peletii, coji de nuci si samburi uscati de cires.
Trecerea de la un tip de carburant la altul se face rapid, de catre utilizator, prin setarea catorva parametri.

tabel4

Cazane Erato – Bulgaria

BISOLID Saver W
Cazan din otel, cu o constructive compacta și simpla, permite alimentarea cu combustibil lemnos de pana la 40 cm. Ofera posibilitatea de incinerare a anumitor tipuri de deșeuri agroalimentare – reziduuri de lemn din silvicultura si activitatea agricola ramuri de pomi fructiferi șicazan alte vreascuri, știuleți de porumb, floarea soarelui, nuiele de vita de vie), deșeuri de lemn industrial (coaja, butași), deșeuri de lemn de construcție, brichete si carbune. Spațiul pentru umplerea cu combustibil este crescut, asigurând o durata mare de funcționare intre doua sarcini consecutive.
Este echipat standard cu o electrovalva pentru controlul automat de debit al aerului de ardere, asigurând utilizarea la maxim a combustibilului.
Cazanul îndeplinește standardele și cerințele europene de mediu.
Proiectat pentru instalarae rapida si usoara a arzatorului de peleti BISOLID.

BISOLID Saver A
cazan1Cazanele din seria Saver A sunt echipate cu un arzator pe peleti si in functie de dorinta utilizatorului poate functiona cu lemn sau peleti. Sunt cazane complet automatizate. Au au un ecran LCD pentru o utilizare usoara:
• Setarea automata a aerului și a combustibilului în funcție de temperatura aleasa de utilizator ofera o eficienta ridicata a instalatiei la un consum minim de combustibil.
• Camera de ardere din otel rezistent la caldura, asigura o functionare fiabila si de lunga durata.
• Modularea automata a procesului de ardere reduce numarul de opriri si aprinderi, respectiv reduce consumul de combustibil și energie electrica.
• Posibilitatea functionarii cu un termostat de camera si un programator saptamanal.
• Controlul pompei de circulatie în functie de temperatura agentului termic.
• Controlul ventilatorului de gaze arse.
• Protecția împotriva incendiilor, precum și protectia la inghet a agentului termic.

BISOLID Saver C
Cazanele din seria SAVER C sunt echipate cu o usa suplimentara in fata, arzator pe peleți și panou de control. Trecerile de la lemn la peleti sau vice versa foarte rapide (în mai puțin de un minut).
• Posibilitatea de incinerare a anumitor tipuri de deșeuri din lemn reziduri provenite din activitatea de forestiera si agricola (ramuri de pomi fructiferi și alte vreascuri, știuleți de porumb, floarea soarelui, nuiele de vita de vie), deșeuri de lemn industrial (coaja, butași), deșeuri de lemn de constructie, brichete si carbune.
• Spatiul pentru umplerea cu combustibil este crescut, asigurand o durata mare de funcționare intre doua sarcini consecutive.cazan3
• Echipat standard cu o electrovalva pentru controlul automat de debit al aerului de ardere, asigurând utilizarea la maxim a combustibilului.
• Arzatoarele pe peleti BISOLID sunt complet automaizate (aprinderea, monitorizarea flacarii). Au un ecran LCD pentru o utilizare usoara.
• Setarea automata a aerului si a combustibilului în functie de temperatura aleasa de utilizator ofera o eficienta ridicata a instalatiei la un consum minim de combustibil.
• Camera de ardere din otel rezistent la caldura, asigura o functionare fiabila si de lunga durata.
• Modularea automata a procesului de ardere reduce numarul de opriri si aprinderi, respectiv reduce consumul de combustibil și energie electrica.
• Posibilitatea functionarii cu un termostat de camera si un programator saptamânal.
• Controlul pompei de circulatie în functie de temperatura agentului termic.
• Controlul ventilatorului de gaze arse.
• Protectia impotriva incendiilor, precum si protectia la inghet a agentului termic

tabel5
Buncare pentru peleti:

tabel6
buncar din lemnbuncar din metalBuncar GreenEcoTherm

Buncar din lemn                   Buncar din metal                     Buncar GreenEcoTherm